EDUCACIÓ I LLIBERTAT RELIGIOSA

El Ministeri d’Educació va aprovar un nou i polèmic currículum de l’assignatura de Religió, el contingut del qual, com sempre des que Espanya va subscriure els Acords amb la Santa Seu de 1979, ha anat a càrrec de la Conferència Episcopal. A partir d’ara, els més de 3,5 milions d’estudiants de Religió podran ser avaluats sobre la seva comprensió de «[…] l’origen diví del cosmos», que, pel que sembla, no prové del «caos i l’atzar» sinó que és un «regal de Déu». Amb tot, el fet que el model educatiu passi a assumir postures obertament creacionistes, que desafien l’origen de l’univers fa gairebé 14.000 milions d’anys amb el Big Bang o els postulats  evolucionistes de Darwin -o que inclogui referències a Servet i Galileu Galilei, no pas per rehabilitar-los)- no deixa de ser un insòlit desafiament al coneixement científic. El rellevant és que, en el seu afany catequètic, el Govern de l’Estat pretén igualar l’ensenyament de la religió catòlica a la resta de matèries en el marc d’un Estat aconfessional [art. 16 de la Constitució espanyola (CE)]. Enllaç a l’article sencer.

Deixa un comentari