La ILP “Televisió sense Fronteres” serà presa en consideració per al seu debat en el Congrés del diputats

El grup parlamentari d’Esquerra al Congrés defensarà el proper dimarts 13 de setembre la presa en consideració de la ILP “Televisió Sense Fronteres”. Si la proposta obté els vots suficients a la cambra, la ILP haurà de ser debatuda al Congrés durant la propera legislatura.

Per al president d’Esquerra Republicana del País Valencià, Agustí Cerdà, ‘aquesta és una bona notícia, pareix que alguna cosa es mou’. El dirigent republicà ha declarat que ‘els vots a favor dels partits d’esquerres i de CIU serien suficient perquè la ILP siga presa en consideració i sotmesa a debat parlamentari. Tenim confiança en que siga així’. ‘Després de l’atac a la llibertat d’informació patit pels valencians amb el tancament de les emissions de TV3 o de la falta de respecte democràtic que va suposar el veto, l’any passat, a una ILP avalada per més de mig milió de signatures, el mínim, per respecte als ciutadans, és admetre a debat la iniciativa’, ha conclòs Cerdà.

La ILP “Televisió sense Fronteres”, signada per més de 650.000 persones, proposa la creació d’un espai comunicatiu comú als territoris de l’Estat que comparteixen llengua

i, per tant, implica la reciprocitat total en les emissions de les televisions i ràdios públiques catalanes, valencianes i balears i la recuperació de les emissions de TV3 al País Valencià. La ILP havia sigut paralitzada el passat mes d’octubre pel Govern espanyol, al·legant raons tècniques, però el veto va quedar alçat en juliol del 2011.

Us adjuntem les esmenes que varem presentar a la reforma Constitucional
Esmenes presentades (pàg. 8 a 10)

Deixa un comentari