‘És hora de donar un cop de puny sobre la taula, situar el dret a decidir a l’agenda política, i anar cap a la independència’

El secretari general d’Esquerra, Joan Ridao, ha valorat molt positivament l’esperit festiu i reivindicatiu de la Diada i assegura que no és hora de resistir i queixar-nos. Ridao assegura que CiU no pot seguir rehabilitant un PP més centralista que mai que vol una societat dividida.

El secretari general d’Esquerra, Joan Ridao assegura que

no és hora de resistir i queixar-nos sinó que cal ser propositiu i reactiu, anar més enllà, donar un cop de puny sobre la taula situant el dret a decidir a l’agenda política i anar cap a la independència.

Ridao ha respost d’aquesta manera les declaracions del president de la Generalitat que assegura que Catalunya està en plena transició. Segons Ridao ‘a CiU ja fa anys que transiten i algú hauria d’explicar com es pot transitar de la ma del PP de Garcia Albiol o pactant amb el PP a Castelldefels’. El secretari general d’Esquerra ha dit que ‘CiU ha de trencar amb un PP que han rehabilitat políticament amb el seu pacte situant-lo a l’epicentre de la política catalana quan en realitat és el partit més excèntric de tots, que va portar l’Estatut al Constitucional, ha portat també la LEC i ara agredeix la llengua catalana i el sistema d’immersió a l’escola’.

Demà és veurà la proba del cotó al Congrés de Diputats amb l’actitud del PP davant de l’ILP per la reciprocitat de senyal de TV3 entre Catalunya i el País Valencià i quina serà la reacció de CIU davant el vot contrari del PP.

Un impost per als més rics

Davant la possible reedició de l’impost de patrimoni Ridao ha destacat que ‘Rubalcaba no pot fer trampa i cal estar atents que aquest impost es quedi al 1005 a Catalunya ja que així ho preveu l’estatut i la LOFCA. No val a reeditar aquest impost i que ara marxi cap a Madrid’.

El secretari general d’Esquerra s’ha mostrat a favor d’aquest impost sobre les grans fortunes ja que ‘en un context de crisi no es pot centrar la gestió en les retallades sinó que cal cercar nous ingressos’. Ridao ha recordat que en el darrer exercici que es va recaptar aquest impost els ingressos a Catalunya van ser d’uns 353 milions d’euros que ara es veurien incrementats.

Deixa un comentari