El Congrés aprovarà avui una moció de suport a la immersió lingüística impulsada per ERC

El Congrés dels Diputats aprovarà aquesta tarda una moció, impulsada per ERC, de suport a la immersió lingüística a l’escola. Si no hi ha sorpreses d’última hora, el text tindrà el suport de tots els partits catalanistes (CiU, PSC, ERC i ICV-EUiA) i dels diputats del PSOE. Des d’Esquerra també confien rebre el vot afirmatiu d’altres forces polítiques, com el Partit Nacionalista Basc.

El document manifesta “el suport al model lingüístic vigent al sistema educatiu català com a garantia de cohesió social i de la plena igualtat d’oportunitats”. El primer punt de la moció també reclama la “plena competència lingüística” de l’alumnat tant en llengua catalana com en castellà, un fet que, segons es recull, ja acrediten ara les proves que avaluen la qualitat de l’ensenyament a Catalunya.

El Congrés avalarà el “dret a rebre educació en català”, d’acord amb el que dicta l’Estatut i les jurisprudència del Constitucional, i “la immersió lingüística com a recurs pedagògic al cicle inicial”. També es reivindica el dret a “no ser segregat” en funció de la llengua materna i que aquells alumnes de parla castellana que s’incorporin tard al sistema educatiu tinguin un “suport especial” per no quedar enrere.

Els diputats que avui donaran suport a la moció, conseqüència d’una interpel·lació al govern espanyol del republicà Joan Ridao, apel·len a les sentències del TC per afirmar que el català ha de ser “el centre de gravetat” de l’ensenyament al nostre país, ara bé, “sense exclusió del castellà, de manera que es garanteixi el seu coneixement i ús a Catalunya”.

Deixa un comentari