Entrevista a l’avui

Eficàcia. Rigor. Coratge

Quan aquest estiu en Joan Tardà i jo vam fer el pas endavant de presentar-nos per encapçalar la pròxima llista d’Esquerra al Congrés dels Diputats, ho férem des de la màxima responsabilitat que ens reclama el país. ERC necessita, ara i en el futur, un projecte que sigui rigorós i creïble, amb un equip que garanteixi, per a cada responsabilitat, els millors resultats. L’equip de diputats a Madrid ha demostrat que aquest partit té una experiència i una capacitat de treball que, en uns moments difícils com els que vivim, hem d’aprofitar al màxim. Són uns valors que hem exercit contra el cop constitucional pactat pel PSOE i el PP, en què hem tornat a connectar amb el nostre electorat i amb moltes persones que fins ara havien optat per altres forces polítiques.

Una preparació i un rigor que ens han permès actuar amb eficàcia, aquesta mateixa setmana, per aprovar una resolució del Congrés a favor de la immersió lingüística. Eficàcia, també, per haver defensat amb èxit la tramitació de la ILP Televisió Sense Fronteres, que té el suport de tants i tants ciutadans dels Països Catalans.

Solvència i credibilitat que haurem de demostrar cada dia per enfortir des d’Esquerra el projecte del país pròsper i lliure que volem, i no caure davant dels cants de sirena dels qui, l’endemà de la Diada Nacional, fan un pacte de govern a Castelldefels amb el PP i renuncien a presentar una moció de censura contra Xavier Garcia Albiol. Unes decisions que són coherents amb la seva ideologia i desitjades per bona part del seu electorat; no ho oblidem. No caiguem en l’antic error de voler ser la consciència crítica d’altres. Ens hem d’adreçar als milers de catalanes i catalans que es veuen desorientats entre una CiU que està preparant el pacte amb el PP i, potser encara més, per un PSC que ja no amaga la seva dimissió davant el PSOE quan toca defensar Catalunya a Madrid. D’uns vint-i-cinc diputats que han posat els seus vots al servei d’aquesta nova tisorada a l’autogovern que significa el cop constitucional abans citat.

L’exercici del dret a decidir i el futur de la nostra societat dependran de com sortim de la crisi. No perquè ho diguem més fort serem abans lliures, sinó per la feina útil i coherent que demostrem cada dia.

Si el nostre país es dualitza, si es trenca socialment com a conseqüència d’un repartiment de càrregues injust, serà molt difícil acumular forces per ampliar la base social de l’independentisme, que necessitem que sigui majoritària.

Si volem recuperar la confiança de la ciutadania, ens hem de presentar com una opció creïble en les nostres declaracions i útil en les nostres accions. A Madrid ens convé tenir un equip cohesionat, fort i experimentat, que consolidi la bona feina feta fins ara. Aconseguir-ho el 20-N depèn, aquest pròxim dissabte, de la lliure i responsable decisió dels militants d’ERC.

En Joan Tardà i jo mateix ens comprometem novament a defensar Esquerra Republicana de tota la nació, servint el projecte col·lectiu que representa el nostre partit. Com hem procurat fer sempre: amb eficàcia, amb responsabilitat i amb coratge.

Deixa un comentari