No ens conformem amb una retallada de la retallada

Aquest divendres s’han conegut alguns dels detalls sobre la reforma de les pensions. Un document presentat després de saber que sindicats, patronal i govern espanyol han arribat a un acord. Un acord però que no és satisfactori. No ens conformem amb que s’ha retallat la retallada de les pensions, perquè l’acord en el sistema de pensions assolit pel govern espanyol i els agents socials implica una reforma a la baixa del sistema públic de pensions que retardarà l’edat de jubilació i disminuirà la quantia mitja de les pensions en un 10% i durà inexorablement a la privatització del sistema.

Esquerra hagués preferit un acord sense presses per assegurar la viabilitat del sistema, per acostar l’edat real a l’edat legal de jubilació i centrat en reformar els ingressos del sistema però l’acord arriba en un moment de debilitat de les tres parts: el govern espanyol actua pressionat pels mercats, els sindicats tenen disminuïda la seva capacitat de resposta i la patronal està en una fase de recomposició. La reforma ha de passar encara pel Congrés i en aquest tràmit parlamentari Esquerra intentarà introduir-hi millores, acostar-nos als vots particulars que Esquerra va presentar al Congrés i que apostaven per no endarrerir l’edat de jubilació i conservar el que fins ara ha estat la joia de la corona de l’estat del benestar.

Deixa un comentari