L’accent en el territori i R+D+I

Durant la tramitació en comissió dels Pressupostos General de l’Estat, Esquerra ha aconseguit que s’incorporin un total de 44 esmenes als Pressupostos que suposen una inversió de 10,5 milions d’euros a inversions als Països Catalans.

Les principals partides es destinen a projectes per impulsar l’economia productiva i d’R+D+I, a més a més d’incorporar també inversions territorials per un total de 10,5 milions d’euros. Per posar alguns exemples, es destinen 2 milions d’euros al projecte del Campus Motor Anoia, 400.000 euros al Centre d’Investigació del Canvi Climàtic de la URV a Tortosa, o mig milió per a l’R+D+I al projecte TECNIO.

També es té present la inversió al territori, que adjunto en un document al final del post, i partides per a la defensa de la llengua com els 150.000 euros per a l’Associació Cultural del País Valencià o 765.000 per a l’Obra Cultural Balear.

Però els PGE també han permès veure que el nou govern espanyol no difereixi de l’anterior, i fa gala d’un autoritarisme superlatiu, com demostra el fet que s’hagin vetat les esmenes que proposàvem per tal de revaloritzar les pensions. El veto ha arribat tard, s’ha frustrat el debat i suposa a més a més un veto polític, no tècnic, perquè no existia un increment de la despesa, tal com defensa el govern espanyol.

Deixa un comentari