Xoc de trens entre la voluntat del poble català expressada a les urnes i un TC deslegitimat

La tercera onada de consultes s’ha celebrat amb total normalitat i més de 200 municipis han celebrat avui les consultes independentistes, cosa que fa 10 anys enrere era impensable. Això demostra que el país s’ha desacomplexat i ha passat del pessimisme i l’incertesa de l’autogovern a l’autoestima col•lectiva per intentar fixar un nou horitzó de futur col•lectiu.

L’autonomisme ha de treure una lliçó molt important en aquests moments, perquè de la sentència de l’Estatut només en pot sortir un xoc de trens entre la voluntat del poble català expressada a les urnes i un Tribunal Constitucional deslegitimat.

El conflicte polític està servit: a resposta no pot ser xutar la pilota endavant amb la renovació el TC, perquè només seria un canvi de botxí. Si els progressistes retoquen l’Estatut, aquests en retallaran potser una vintena d’articles; però si ho fan els conservadors, l’Estatut quedarà en un no res. L’Estatut no està vist per sentència, ja està sentenciat. I per això cal que les forces politiques catalanes es despullin i ensenyin les seves estratègies al poble català. Esquera no vol trencar la unitat, però alhora té clar que no podem viure en l’autoengany.

Deixa un comentari