Canviar el botxí

Esquerra manté el compromís d’unitat per donar resposta al Tribunal Constitucional, encara que l’aposta sigui per renovar el TC, sobretot perquè és una demanda social i l’únic llenguatge que entenen les institucions de l’Estat . Però no som ingenus, el problema del TC ja no és un problema de renovació, renovar el TC és com voler substituir el botxí.

El problema del TC és el retard morós, la precarietat i la politització. El que està clar és que l’Estatut està sentenciat i espera el tret de gràcia, ja hem pogut llegir que es prepara una sentència més dura. Buscar la renovació és una maniobra de CiU i PSC, dilatòria, perquè volen evitar que les properes eleccions es converteixin en un plebiscit sobre la viabilitat de l’Estat de les autonomies, una proposta en la que no creiem.

Per altra banda, hem sentit la presidenta del TC afirmar que existeix una intolerable campanya de desprestigi contra aquest Tribunal. És sorprenent perquè la història del TC és la història d’una incapacitat, i el TC es marca sol, no fa falta que l’ataquin. El tribunal és protagonista d’un retard esperpèntic, d’una emboscada, en forma de recurs; de filtracions descarades i és un òrgan caduc’ ‘És veritat que PSOE i PP no pacten, però si tinguessin més sentit comú haguessin dimitit com un estímul per a la renovació i per desllorigar la situació.

Deixa un comentari