Actuar amb celeritat

Aquest dimecres he tornat a la reunió al palau de Zurbano, a Madrid, en aquest cas de manera unilateral entre ministres i Esquerra. Aquest palau s’ha convertit en l’espai on el govern manté les comissions interministerials on Salgado, Blanco i Sebastián busquen acords per tal d’incorporar mesures que permetin sortir de la crisi econòmica. Al sortir explicava que mentre es parla per buscar solucions es dispara l’atur i incorpora el mes de febrer, 82.000 nous aturats al conjunt de l’estat, una senyal d’alarma preocupant que obliga a actuar amb celeritat.

Des d’Esquerra hem afirmat i defensat la necessitat d’un pacte per sortir de la crisi que suposi que vegin la llum algunes propostes urgents i eficaces per reactivar l’economia, l’inversió, el consum i la ocupació. Hem valorat que s’hagi obert el joc, que el govern espanyol hagi ensenyat les seves cartes i que hagi delimitat el terreny de joc. Tot i que els projectes del govern són decebedors i insuficients, un simple enrajolat per dinamitzar el sector de la construcció, es passa de la totxana a la rajo, vaja.

Però més enllà d’aquest fet, el repte està en que el Govern accepti el millores a les seves propostes, que accepti jugar no només pel centre, també per les bandes i que el pacte sigui molt més ambiciós, perquè està en joc la credibilitat política, però sobretot l’economia.

Adjunto els dos documents que vam lliurar en la reunió d’ahir. Trobareu algunes de les propostes fetes per Esquerra i que demanem que es puguin incloure. Després de la reunió podem afirmar que alguns temes es podran discutir, segons ens van explicar. Veureu que hi ha propostes pensades per millorar l’ocupació, la fiscalitat, les infraestructures, el frau fiscal i la morositat. Recomano una lectura a aquest dos document, en un es proposa a partir del document del govern espanyol, en l’altre podreu trobar les diferents propostes que Esquerra ha fet en aquest camp.

Transformación del modelo de crecimiento
Propuestas complementarias

Deixa un comentari