Bàlsam o revulsiu?

Aquesta setmana ha estat marcada, de nou, pels pactes d’estat. Dimecres Zapatero va venir al Congrés per donar explicacions sobre la situació econòmica i les sortides a la crisi. Un debat del qual podeu trobar la transcripció amb les intervencions que vaig fer en el document adjunt.

Del debat va sorgir la idea de crear una comissió Interministerial que ha de buscar acords de tots els partits per trobar solucions. Una comissió que començarà dijous de la setmana entrant i on ja hem advertir que podem allargar la mà a buscar sortides a la crisi, però que això no ens allunya del judici sever a les mesures i la trajectòria de Zapatero amb la manera d’afrontar aquesta crisi que durant un llarg temps el govern socialista va negar.

Zapatero vol fer ara en dos mesos el que no ha fet en dos anys però sigui como sigui, aquestes iniciatives s’assemblen més al que demanàvem quan reclamàvem que no tingués por al pacte o al vertigen de governar i prendre decisions en solitari.

Cal esperar però que tot plegat doni fruits i tingui continguts, que no es quedi en un iniciativa balsàmica per mantenir sedada l’oposició. De moment, ja hem reclamat que també es parli sobre la reforma laboral, un tema que sembla que es vol deixar de banda sota l’excusa que es discuteix en el marc del diàleg social amb patronal i sindicats. Cal trobar ja elements que permetin millorar una situació crònica que provoca greus patiments en qualsevol moment de crisis. Cal un canvi de model productiu, calen reformes, però alhora això no ha de servir per tal de convertir les reformes en un gir cap a les polítiques on hi perden els treballadors. També hem advertit que no pensem ser un recolzament al govern per evitar que es mostri la seva debilitat parlamentària.
Transcripció

Deixa un comentari