Interès de partit o de país?

Els treballs de la ponència electoral s’han tancat amb un cop de porta, abans d’hora i sense consens, una molt mala notícia. Des d’Esquerra ja hem anunciat que farem un últim intent aquesta setmana per intentar reconduir el debat, és necessària la sensatesa i el sentit comú i de país de CiU perquè doni suport al document dels experts.

Esquerra ha intentat buscar l’acord i ha estat decisiva en l’impuls polítics de la llei, promovent des de la conselleria de Governació la ponència dels experts i també fent un esforç de generositat i sacrifici, acceptant les propostes dels especialistes, encara que no afavorissin els nostres interessos com a partit. Tot i això, creiem que més enllà de les legítimes aspiracions i objectius de cada partit, el document dels experts constitueix un punt d’arribada comú, ja que equilibra els elements de proporcionalitat, que se situen en el 98-99%, i presenta una adequada ponderació del territori.

Històricament l’antagonisme entre CiU i PSC ha dificultat l’entesa, però almenys el PSC a última hora ha fet un viratge cap al document dels experts i CiU i PP no han volgut fer aquest pas, no l’han volgut fer en 23 anys, per mantenir l’statu quo i amb el pretext que no es respecta la representació del territori. Una vegada més, CiU ha actuat amb un excés de càlcul electoralista i partidista. El desacord en la Llei electoral enterra el compromís de transparència i de retallada de la despesa en les campanyes electorals que van assumir els partits després dels recents episodis de corrupció en la vida pública. Però sembla que hi ha partits que anteposen els interessos de partit als de país, aquest ha estat l’intent que ha anat més enllà dels pocs que s’han fet als darrers 30 anys, i hem d’intentar que arribi a bon fi.

Deixa un comentari