Debat de la totalitat

Aquest dimarts i dimecres al Congrés hem debatut les emenes a la totalitat. Els vots de Coalició Canària i PNB han servit per tal d’evitar que els pressupostos fossin retornats al govern, ja que les esmenes a la totalitat no han prosperat.

Amb tot, aquests són uns pressupostos que no senten les bases per a la recuperació econòmica, sinó més aviat per a l’estancament ja que no opten per les reformes ni per a l’economia productiva i pugen els impostos, no pas als rics sinó per al conjunt de les classes mitges.

Juntament amb aquest fet, des de l’òptica catalana són la constatació del fracàs per part del Govern del PSOE que ha estat incapaç d’obtenir suport dels tres grups catalanistes del Congrés, que han votat en contra dels pressupost, un fet que es deu a l’insuficient esforç inversor als Països Catalans i alhora perquè el govern espanyol no ha estat capaç de cedir en una qüestió estratègica com la gestió del Prat, que és la darrera qüestió pendent de la carpeta catalana, i de donar satisfacció a les aspiracions molt majoritàries de la societat civil i de les forces polítiques catalanes.

Ara, al Congrés treballen per a les esmenes parcials, per buscar de millorar uns pressupostos que es caracteritzen per les mesures pal•liatives enlloc de per les mesures per buscar un canvi productiu. Aquesta és una de les afirmacions que vaig fer durant el debat de l’esmena a la totalitat. Adjunto el discurs, complert.

discurs-totalitat

Deixa un comentari