Cap concessió

El proper dimarts se celebra el debat de Política General on ja hem avisat que ZP no comptarà amb cap xec en blanc ni amb cap concessió per part d’Esquerra. No cal dir que desconfiem totalment de ZP. Les coses haurien de canviar moltíssim perquè en aquest debat no s’evidenciés la soledat parlamentària de Zapatero.

A Zapatero li han agafat unes presses renovades per mirar de resoldre la carpeta catalana, uns presses dictades per les urgències electorals però les coses continuen exactament igual, d’un any de govern de Zapatero només en resta el ‘talante’. ZP només entén el llenguatge del pal i la pastanaga. Davant aquest fet, en el debat Esquerra no donarà suport a les maniobres del PP però tampoc farà cap tipus de concessió al president espanyol.

Estem francament cansats de tanta inoperància, de què serveix a Catalunya avui per avui ser a Espanya? De què serveix anar aguantant la teulada de la ventada que és la crisi econòmica si el govern espanyol es dedica dia rere dia a moure els fonaments en el terreny econòmic o en un tema com les infraestructures? Li direm a Zapatero que ens expliqui quina és la diferència entre PSOE I PP en qüestions com la crisi econòmica o la política territorial.

En el debat, part de les resolucions estaran encaminades a fer front a la crisi econòmica, reclamant un gran pacte d’Estat amb partits polítics, governs, agents socials i econòmics, per posar fil a l’agulla en les reformes estructurals del nostre model econòmic. L’altre gran part serà posar damunt la taula qüestions com el corredor mediterrani, el traspàs de rodalies i el model de gestió aeroportuària, el calendari de traspassos que fixa el document de revisió del pacte d’Entesa i la fórmula que en el seu dia es va aprovar al Parlament sobre quin hauria de ser el futur model de finançament.

Finalment, elements socials com la major dotació per a l’aplicació de la Llei de dependència o la retallada del Fons d’immigració i un paquet de resolucions de caràcter plurinacional que tindran en compte la diversitat cultural i lingüística amb una qüestió fonamental com la presència del català a les institucions europees, completaran les resolucions que preveu presentar Esquerra en aquest debat.

Deixa un comentari