Unitat per mantenir una postura ferma, exigent i valenta

Aquest matí m’he reunit amb en Josep Antoni Duran i Lleida, casualment tres anys després que Mas i ZP acordessin la rebaixa de l’Estatut. Una reunió que com a Portaveu d’Esquerra al Congrés i Secretari General he mantingut amb el meu homòleg de la federació de CiU per buscar establir nous ponts per defensar els interessos de Catalunya a Madrid i sobretot treballar de manera conjunta pel finançament català. La reunió ha servit perquè des d’Esquerra es posés sobre la taula la necessitat de que CiU mantingui aquesta actitud de partit d’Estat que ha mantingut durant gairebé 30 anys a l’Estat Espanyol, ara però amb l’Executiu català i els interessos de Catalunya.

Duran ha sostingut la necessitat de mantenir la unitat d’acció a Catalunya i a Madrid per aconseguir el millor acord de finançament. Una predisposició per tal d’arribar a l’acord del sistema de finançament que també s’estén i s’ha de mantenir en el moment en què arribin al Congrés elements com la Lofca o la Llei de Tributs. Una unitat d’acció que el Portaveu de CiU ha defensat sempre que el Govern mantingui la determinació i la fermesa. Dos aspectes que des d’Esquerra sempre s’ha treballat perquè així sigui i pels quals seguirem posant tots els esforços, com hem demostrat fins ara.

Durant la reunió he plantejat també que s’hauria d’estendre a altres punts quan siguin d’interès especial per a Catalunya i que es discuteixin al Congrés, així com he plantejat mantenir més ponts de diàleg per tots aquestes temes amb especial sensibilitat per a Catalunya. Una reunió positiva que esperem que serveix mantenir la unitat davant un projecte de finançament tan decebedor com el que s’ha presentat.

Amb la suma del govern, el principal partit de l’oposició i el conjunt d’agents socials i econòmics, Catalunya tindrà una postura ferma, exigent i valenta que ha d’aconseguir un bon finançament per Catalunya.

Deixa un comentari