N’ha posat 400 per Dependència, en falten 400 més

La compareixença del president el Govern espanyol per tal d’explicar les mesures contra la crisi econòmica ha servit perquè finalment s’hagi posat sobre la taula 400M€ d’euros que s’injectaran perquè les Comunitats Autònomes puguin aplicar la Llei de Dependència. ZP va dir des de la Tribuna que realment aquesta aportació es devia a la insistència que des d’Esquerra havíem exercit reclamant els 800M€ per aquesta Llei. L’anunci, fet tard i amb un clar rerefons efectista no deixa de ser positiu. N’hi ha 400, però en falten 400 més per tal que es pugui desplegar la Llei.

El debat ha servit per presentar 11.000M€ que es destinen a la reactivació econòmica. Entre ells hi són aquests 400 per dependència, tant necessaris i reclamats. Més enllà d’aquest anunci, ZP en va fer d’altres, sobretot els 8.000 que es destinaran per inversions municipals, que potser són els que més rellevància han tingut, o els 800 pels sector de l’automòbil, per posar alguns exemples. Unes mesures que el Consell de Ministres ha presentat avui mateix.

Durant el debat al Congrés vaig reclamar un gir social a la crisi. Que se superi el ciment i les ajudes bancàries per tal de començar a donar suport a les persones. L’aposta per fer reformes estructurals, per les mesures socials i millorar el finançament de les administracions locals són tres dels eixos que vaig plantejar. Un nou paquet de mesures que suposa que el President deixi de levitar i baixi al món terrenal, tot i que vaig advertir-li que si segueix tirant combustible a la màquina de fer fum, aquesta pot finalment esclatar. Una altra de les reclamacions era la creació de la mesa per a les reformes estructurals, unes reformes que han de suposar millores en la formació professional, el mercat de treball i l’estímul de l’I+D+I. Mesures per fer front a la crisi, agafar d’una vegada el toro per les banyes, li he traslladat.

Deixa un comentari