Un partit i un Grup parlamentari per a una nació completa

Agafo prestada aquesta adaptació del títol d’un dels capítols del llibre ‘El més calent…al front de Madrid’ per resumir un cap de setmana d’intensa activitat política al País Valencià i les Illes. Sovint, gran part del titulars mediàtics que genera Esquerra es centren exclusivament en l’activitat política del nostre partit al principat. Però la realitat és que -més enllà de les comarques de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona- més de quatre cents militants del País Valencià i més de dos cents de les Illes treballen dia a dia per a enfortir el partit i per a construir uns Països Catalans lliures i socialment més justos. Per això, aquest darrer cap de setmana he volgut comprometre’m amb aquests companys i amb aquests dos territoris defensant un projecte polític que tingui en compte, des de la direcció del partit i des de l’acció d’Esquerra al Congrés, el conjunt de la nostra nació.

Divendres, a Palma, vaig refermar el meu compromís de defensar a la cambra baixa espanyola les propostes de la candidatura d’Unitat per les Illes. Per fer-ho possible, vaig oferir l’acció política del Grup parlamentari d’Esquerra perquè les Balears tinguin veu. Aquests propers quatre anys, els diputats d’Esquerra serem la veu de les Balears a Madrid, amb propostes com la publicació de les balances fiscals, un canvi del model de finançament que acabi amb el dèficit fiscal de més de 3.800 milions d’euros que ofega el desenvolupament de l’economia de les Illes, la cogestió aeroportuària de l’aeroport de Son Sant Joan i dels d’Eivissa i Maó o l’increment del sostre competencial.

Alhora, també divendres a Palma i l’endemà a València, vaig exposar a la militància el meu compromís de futur amb tots els territoris dels Països Catalans com a candidat a la Secretaria General d’Esquerra. Un compromís amb el País Valencià i les Illes per impulsar una cultura confederal de partit amb una àmplia capacitat de decisió de les federacions territorials i que respecti la no ingerència en la política d’aliances pròpia de cada federació. En segon terme, un compromís que posa al servei dels dos territoris el Grup parlamentari d’Esquerra a Madrid, com a braç canalitzador de l’acció política del partit al País Valencià i les Illes. I finalment, un compromís per potenciar l’estructura i els mitjans d’ambdues federacions impulsant un projecte polític comú d’Esquerra per a tots els territoris de la nostra nació, construint una societat més lliure i més justa de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó.

Deixa un comentari