S’aprovaran uns pressupostos vetats i sense finançament

El PSC ha confirmat que votarà amb els seus 25 diputats a favor de l’aixecament del veto als PGE per a l’any 2009 i per tant quedaran aprovats uns pressupostos que van néixer morts, sense finançament, ni prou dotació per capítols com la Dependència o el Fons d’Immigració. Una posició, la del PSC, decebedora. Els pressupostos vam intentar millorar-los tot i néixer morts i que mai vam apostar per aprovar-los. Es podia però, tot i tenir el ‘no’ d’Esquerra, millorar-los sense presentar el veto. Finalment vam haver de vetar. La manca de compliment i d’acord en alguns punts considerats imprescindibles i la deslleialtat que demostra el PSOE amb l’Estatut i el finançament el justifiquen, el veto al Senat. Un veto, el d’Esquerra, que és el que finalment va prosperar i que ara s’aixecarà, abans de fer l’aprovació dels Pressupostos. Estem cansats dels successius incompliments del PSOE, la fulla de serveis de ZP amb Catalunya està plena d’incompliments i promeses. Òbviament, pels continguts del model és més important el ‘quant’ que no pas el ‘quan’, però els terminis i els compromisos amb la paraula donada, també ho són, i molt. Després ens queixem de la gran desafecció i del distanciament de la gent amb els polítics. Volem ser optimistes, i si hi ha diners per a bancs i ajuntaments, i el govern espanyol deixa de banda el dogmatisme del dèficit públic, també n’hi haurà per a les CA, que en un context de crisi veuen com es multipliquen les seves necessitats socials.

Capítol a part, però són les paraules i pressions que arriben des de CiU perquè Esquerra deixi el Govern si no hi ha finançament. Aquestes paraules responen a uns psicosi delirant de CiU per tal de tornar al poder com sigui i on qualsevol excusa és bona per reclamar el trencament, això no és seriós. Posats a assumir responsabilitats si hi ha algú inhabilitat per ser Govern és el senyor Mas, que va pactar el model de finançament i la data, passant per sobre del Parlament. Algú es creu seriosament que si Esquerra abandona el Govern hi haurà finançament? O que hi haurà traspàs de rodalies? Algú es creu que si CiU torna al poder tots els nostres problemes s’arreglaran en només 4 dies?

Deixa un comentari