Acord satisfactori en infraestructures. Ara cal blindar-lo. I no oblidar el dèficit fiscal

Ja hem dit que l’acord assolit dilluns entre el Govern de Catalunya i el Govern d’Espanya pel que respecta als Pressupostos Generals de l’Estat per al 2008 és satisfactori pel que fa a les inversions en infraestructures. Des d’Esquerra així ho hem manifestat. Ara el que cal és blindar-lo i per això reclamarem una clàusula de garantia jurídica mitjançant una addicional en la Llei de Pressupostos de l’Estat per a que aquesta inversió es porti a terme en els propers set anys tal i com marca l’Estatut’. Ahir el company Agustí Cerdà li ho va reclamar a Zapatero i aquest no va dir pas que no. Li agafem la paraula. Podeu veure el vídeo de la sessió de control en aquest enllaç.

Però no podem perdre de vista que una cosa són les inversions en infraestructures i l’altra el finançament. Hem de tenir present que el dèficit fiscal anual que pateix Catalunya se situa al voltant dels 19.000 milions d’euros. Vaja, que a cada català ens costa ser espanyol prop de 3.000 euros l’any. Amb aquests ingressos que es deixen de rebre per part d’Espanya es podria anar molt més enllà i arribar a consolidar Catalunya com a referent europeu de l’estat del benestar.

Per això, cal seguir treballant perquè en un futur no massa llunyà es puguin trobar els mecanismes que corregeixin aquest dèficit fiscal. Recordo ja en temps de l’Àngel Colom que en Josep Huguet va ser el primer en parlar de dèficit fiscal, a començament dels noranta. Li van dir de tot des de tots els partits. El temps ens va tornar a donar la raó i ara qualsevol persona amb un mínim de rigor i dos dits de front reconeix el fortíssim dèficit fiscal que pateix Catalunya.

Deixa un comentari