Esquerra presenta la campanya “Que pagui Madrid”

Aquesta tarda he presentat juntament amb el portaveu d’Esquerra a l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella, la campanya “Que pagui Madrid” que posarem en marxa aquesta tardor. Serà una campanya de conscienciació ciutadana i que tindrà com a objectiu denunciar el maltracte inversor de l’Estat cap a Catalunya.

Una de les iniciatives de la campanya serà proposar a tots els grups parlamentaris catalans al Congrés que presentin esmenes conjuntes als Pressupostos de l’Estat per començar a posar fre al dèficit fiscal que repercuteix sobre tots els ciutadans de Catalunya.

Aquesta campanya es presenta quan encara no s’ha restablert el subministrament elèctric a tots els ciutadans afectats per l’apagada de Barcelona. En aquests moments encara ignorem la causa inicial objectiva que ha desencadenat la monumental apagada. Però el que està clar és que la xarxa elèctrica és deficient i precària i ha deixat a les fosques part d’una ciutat europea durant més de 48 hores. Les raons, al meu entendre, són una manca d’inversió i una fuga dels centres de decisió cap a Madrid.

Cal recordar que Endesa va ser beneficiària del procés de privatització del sector energètic espanyol, que va perpetuar un monopoli “de facto” alhora que va concentrar a Madrid els centres de decisió. Des de la privatització les inversions en el manteniment de la xarxa elèctrica han anat baixant. La causa, per tant, es troba en el procés de privatització que es va fer durant l’etapa de govern del PP (1996-2004) amb el suport de CiU.

Per tots aquests motius i sumant-hi el col·lapse de l’aeroport del Prat d’ara fa un any o el caos del servei de rodalies de Renfe, cal expressar que ja estem farts de callar i pagar, farts de ser una ciutat de segona, farts del maltractament de l’Estat, farts de mal servei… i per això diem que pagui Madrid!

Deixa un comentari