Taula rodona: “Govern del poder judicial i descentralització política”

L’Institut d’Estudis d’Autogovern va celebrar el 22 d’octubre la taula rodona “Govern del poder judicial i descentralització política”, a l’auditori de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya. L’acte, que el vaig moderar com a director de l’Institut d’Estudis Autonòmics, va comptar amb la participació de quatre experts en la matèria: Miguel Ángel Cabellos, catedràtic de Dret Constitucional; Manuel Gerpe, catedràtic emèrit de Dret Constitucional; Gema Rosado, professora titular de Dret Constitucional; Ma. Josep Feliu, magistrada de l’Audiència Provincial de Barcelona. La sessió es va centrar en la situació actual amb relació al govern del poder judicial a l’Estat espanyol i, en particular, en el model d’Estat que ha influït en la seva configuració i evolució posterior.

A la presentació, vaig afirmar que “el poder judicial, és l’únic poder de l’estat que s’ha mantingut pràcticament impermeable a la descentralització política o al disseny de l’estat de les autonomies fet per la Constitució l’any 78”. I vaig afegir que “desconcentrar el Consell General del Poder Judicial era una opció que semblava possible, ja que enteníem que la Constitució es limita a fer una definició general d’aquest òrgan, un fet que no obstava a fer-ne una eventual territorialització”.

Enllaç a la crònica de l’acte >> https://autogovern.blog.gencat.cat/page/2/

 

Deixa un comentari