ANUARI INSTITUT DE CIÈNCIES POLÍTIQUES I SOCIALS

Quan vegi la llum aquest Anuari, la XII legislatura haurà complert una mica més d’un any de vida en un context sense dubte excepcional. No debades, les eleccions del 21 de desembre del 2017 van ser convocades pel govern espanyol a l’empara de l’article 155 de la Constitució, en el marc de les mesures d’execució acordades pel Senat el 27 d’octubre del 2017, a conseqüència de la celebració del referèndum de l’1-O i no pas per la decisió del president de la Generalitat de dissoldre anticipadament el Parlament o perquè hagués expirat el mandat. Els comicis van atorgar la victòria a Ciutadans, que va esdevenir la primera força política a la Cambra catalana, per bé que es va reeditar la majoria independentista, integrada per les mateixes forces polítiques que en l’anterior legislatura [Junts per Catalunya (JxCat) i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC)], la segona i la tercera força política, respectivament. Enllaç a l’article sencer.

Deixa un comentari