La democràcia a Espanya no és possible sense restitució prèvia de la sobirania de les nacions que la integren

El Portaveu d’Esquerra al Congrés dels Diputats, Joan Ridao, ha expressat ‘el nostre més profund rebuig a aquesta reforma es deu al fet que adopta mesures per a un procediment antidemocràtic, que és profundament antisocial i rabiosament centralista’.

Ridao ha criticat ‘l’actitud del PP i del PSOE, que ha culminat amb un acord per a impedir el debat de la majoria de les esmenes, la qual cosa ens reafirma en l’argument democràtic contra aquesta reforma, que no esmena un sol article, sinó tota una concepció del nostre estat social i democràtic de dret’. Per Ridao, és una reforma ‘ideològica i molt conservadora, que fa seguidisme del paradigma Neocon’, i és ‘rabiosament centralista, una agressió i un atemptat contra l’autogovern i el finançament autonòmic’.

Ridao ha dit que ‘per a Catalunya, la reforma és mortal de necessitat i constitueix un nou ‘cop d’estat constitucional’ que segueix l’estela de la sentència de l’Estatut’, ja que ‘no només ens cremen el carbó de la locomotora i ens espolien el 10% de la riquesa, sinó que li exigeixen que el tren arribi puntual, que no s’endeuti i que no tingui dèficit’. És per això que Esquerra ha reivindicat el concert econòmic, perquè ‘l’asfixia financera hipoteca el benestar de la nostra gent, el nostre desenvolupament econòmic i ens obliga a viure per sota de les nostres possibilitat i necessitats’, ha explicat Ridao, que ha sentenciat: ‘el concert econòmic no és una qüestió de nacionalistes, és una qüestió d’equitat i de justícia social’.

Ridao ha defensat també l’esmena que ha estat vetada i que defensava el dret a decidir, perquè ‘nosaltres volem la independència de Catalunya, però abans, com a demòcrates defensem el dret a l’autodeterminació, el dret democràtic a decidir de cada poble, perquè l’únic subjecte de la sobirania, l’únic legitimat per a decidir el seu futur polític en pau i llibertat és el poble català’.

El portaveu independentista ha acabat la seva intervenció recordant les paraules d’Heribert Barrera durant el procés de debat de la Constitució el juliol de 1978, quan aquesta va ser redactada: ‘Una autèntica i efectiva democràcia no és possible a Espanya sense la restitució prèvia de la sobirania de les nacions que la integren’.
El Portaveu d’Esquerra al Congrés dels Diputats, Joan Ridao, ha expressat ‘el nostre més profund rebuig a aquesta reforma es deu al fet que adopta mesures per a un procediment antidemocràtic, que és profundament antisocial i rabiosament centralista’.

Ridao ha criticat ‘l’actitud del PP i del PSOE, que ha culminat amb un acord per a impedir el debat de la majoria de les esmenes, la qual cosa ens reafirma en l’argument democràtic contra aquesta reforma, que no esmena un sol article, sinó tota una concepció del nostre estat social i democràtic de dret’. Per Ridao, és una reforma ‘ideològica i molt conservadora, que fa seguidisme del paradigma Neocon’, i és ‘rabiosament centralista, una agressió i un atemptat contra l’autogovern i el finançament autonòmic’.

Ridao ha dit que ‘per a Catalunya, la reforma és mortal de necessitat i constitueix un nou ‘cop d’estat constitucional’ que segueix l’estela de la sentència de l’Estatut’, ja que ‘no només ens cremen el carbó de la locomotora i ens espolien el 10% de la riquesa, sinó que li exigeixen que el tren arribi puntual, que no s’endeuti i que no tingui dèficit’. És per això que Esquerra ha reivindicat el concert econòmic, perquè ‘l’asfixia financera hipoteca el benestar de la nostra gent, el nostre desenvolupament econòmic i ens obliga a viure per sota de les nostres possibilitat i necessitats’, ha explicat Ridao, que ha sentenciat: ‘el concert econòmic no és una qüestió de nacionalistes, és una qüestió d’equitat i de justícia social’.

 

Ridao ha defensat també l’esmena que ha estat vetada i que defensava el dret a decidir, perquè ‘nosaltres volem la independència de Catalunya, però abans, com a demòcrates defensem el dret a l’autodeterminació, el dret democràtic a decidir de cada poble, perquè l’únic subjecte de la sobirania, l’únic legitimat per a decidir el seu futur polític en pau i llibertat és el poble català’.

El portaveu independentista ha acabat la seva intervenció recordant les paraules d’Heribert Barrera durant el procés de debat de la Constitució el juliol de 1978, quan aquesta va ser redactada: ‘Una autèntica i efectiva democràcia no és possible a Espanya sense la restitució prèvia de la sobirania de les nacions que la integren’.

Deixa un comentari