‘És tota una declaració d’intencions que ara digui que l’Espanya plural és més Espanya’

El portaveu d’ERC al Congrés dels Diputats, Joan Ridao, ha retret avui al president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, l’haver convertit l’‘Espanya plural que va prometre en un fred cementiri’. En la que és la penúltima sessió de control abans de les eleccions, Zapatero ha argumentat que ‘l’Espanya plural segueix sent Espanya’ i que només si s’analitza què ha passat des d’una perspectiva independentista es pot concloure una cosa diferent.

Ridao ha considerat que l’afirmació del president que ‘l’Espanya plural és més Espanya’ constitueix ‘tota una declaració d’intencions’ i ha destacat que ahir mateix el candidat del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, va reconèixer que vuit anys de govern socialista no han servit per millorar les relacions entre Catalunya i Espanya.

A més, ha criticat el programa electoral del PSOE, que proposa ‘més centralizació, més uniformització i fins i tot arrabassar l’Impost del patrimoni a les comunitats’.

‘El PP ja ha guanyat les eleccions sense guanyar, perquè vostès li han copiat el programa electoral. Ni la FAES d’Aznar ho hagués fet millor’, ha acusat Ridao.

Segons el portaveu d’Esquerra, han estat ‘vuit anys d’un fracàs estrepitós’ que van començar amb la promesa de ‘parar-li els peus a la dreta’ i han acabat pactant-hi una reforma constitucional ‘rabiosament centralista’. ‘Va dir vostè que faria una Espanya plural i avui és un fred cementiri’, ha conclòs.

 

Intervenció

Deixa un comentari