El Congrés defensa la immersió en una moció impulsada per Esquerra


El Congrés ha aprovat una moció d’Esquerra pactada amb CiU, ICV i PSOE en què s’insta el Govern espanyol a defensar el model lingüístic català. El Congrés dels Diputats ha donat aquest dimarts el seu suport al model d’immersió lingüística en l’ensenyament a Catalunya i ha instat el Govern espanyol a defensar aquest sistema educatiu en una moció impulsada per Esquerra i que ha comptat amb el rebuig del PP i d’UPyD i UPN. En plena polèmica per la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que obliga que el castellà sigui també llengua vehicular en l’ensenyament de Catalunya, ERC ha tirat endavant una moció amb una esmena de substitució pactada amb PSOE, ICV i CiU en defensa del model vigent.

Un model que, segons el portaveu d’Esquerra, Joan Ridao, utilitza aquesta llengua com a idioma vehicular, facilita la integració, però també utilitza el castellà ‘atenent a la realitat social’ existent a Catalunya. Segons la seva opinió,

 

el debat sobre el català no és un problema lingüístic sinó polític, amb la intenció de ‘trencar’ un model d’èxit a Catalunya

 

Per a alguns, segons Ridao, ‘Déu és espanyol i parla castellà’ i hi ha llengües, com aquesta, que serveixen per anar per tot el món, mentre que d’altres, com el cas del català, són per ‘estar amb sabatilles per casa’, ha explicat en referència a l’interès per minoritzar el català del nacionalisme espanyol.

Deixa un comentari