Bakerantz, legalizazioa

Aquest dissabte participo en conjuntament amb el vicesecretari de Coordinació Interna i Acció Electoral, l’Eduard López en la manifestació convocada a Bilbao sota el lema Bakerantz, legalizazioa (Cap a la Pau, legalització). Hi participem en representació d’Esquerra, i per mostrar el nostre suport a una manifestació convocada per tal de permetre que l’esquerra abertzale participi en les properes eleccions i que milers de ciutadans que ara consideren que no tenen un referent quan se celebren eleccions, puguin trobar la butlleta que consideren que millor els pot representar. És en moment així quan cal més generositat i altura de mires per no desaprofitar una oportunitat històrica per acabar amb aquest fenomen de violència.

I és que una situació com la que es planteja ara a Euskal Herria suposa un moment històric, hi ha una oportunitat perquè l’actual situació no sigui una més del conflicte basc. Però perquè això sigui així cal generositat i altura de mires i no actuar amb càlcul partidista ni amb un càlcul egoista. S’ha d’exigir al PP que no torni a utilitzar la bandera de la política antiterrorista per a fer política i sobretot que el PSOE no actuï de manera gregària, atemorits pel què diran i per les sacsejades de la caverna mediàtica.

L’Estat democràtic i de dret no pot violentar els seus propis principis, ni tan sols per excloure a aquells que certament els han violentat en el passat. L’Estat democràtic i de dret ha de ser capaç de permetre que tot partit que en la seva creació i en l’exercici de la seva activitat respecti l’Estat de dret i la llei pugui concórrer a tot tipus d’eleccions.

Nosaltres creiem que s’ha de donar una oportunitat. Creiem que cal confiar que al País Basc està immers en un procés que ha de conduir a la pau definitiva. És un procés que, per tant, requereix una maduresa, d’alçada de mires i de generositat per part de tothom per a la superació dels recels encara presents. No és possible que hi hagi vencedors ni vençuts, ni valen el càlculs electorals. Per tant, crec que l’esquerra abertzale ha de tenir l’oportunitat d’expressar democràticament i davant les institucions Seria una gran victòria, la veritable victòria de la democràcia.

Deixa un comentari