Les retallades i reajustaments del ministre Blanco

Ahir va tornar a arrencar l’activitat política a Madrid amb la reunió de la Diputació Permanent al Congrés, en la que es va aprovar la nostra sol·licitud de compareixença del ministre de Foment, José Blanco, que aquest dijous a la tarda haurà d’explicar el nou reajustament a les retallades en infraestructures, arran dels 500 milions d’euros addicionals que va anunciar la setmana passada.

Cal recordar que les retallades inicials van afectar infraestructures vitals, especialment a Catalunya. Una de les més paradoxals i dolorosa és la retallada que afecta l’accés de Rodalies al Prat, a la que també hem de sumar les greus retallades de l’A-27, l’A-14 o l’A2.

El fet que les retallades afectin infraestructures importants per al desenvolupament econòmic del territori justifica la indignació dels alcaldes, els sectors econòmics i la Generalitat catalana. I és que a Catalunya, malauradament, hi plou sobre mullat per la falta d’inversió en els darrers 20 anys, una falta d’inversió que només pot ser corregida amb la necessària aplicació de la Disposició Addicional Tercera de l’Estatut.

Aquesta és de nou una mostra de la improvisació i constants canvis de criteri als que ja ens té acostumats el govern espanyol, però també de la seva manca de diàleg amb les comunitats autònomes, amb les que hauria d’haver negociat els projectes que havien de patir la tisorada, ja que la retallada en infraestructures comportarà una pèrdua tant en desenvolupament territorial com en ocupació laboral.

Deixa un comentari