Respectar el model català

Aquest dimecres m’he reunit, juntament amb en Joan Tardà, amb el ministre d’educació, Ángel Gabilondo. Una reunió que ha servit perquè el ministre ens plantegés la línia a seguir per aconseguir un pacte d’Estat per a l’educació, on li hem comentat que estem d’acord en aquest pacte si es parla de buscar l’excel•lència educativa i lluitar contra el fracàs escolar. Alhora li hem reclamat que es faci des del respecte i la lleialtat per les actuals competències, que s’eviti la temptació de recentralitzar l’educació tal com sembla que voldria el PP, i sobretot que es respecti un model que ha estat exitós com és la immersió lingüística catalana.

Esquerra pot estar en aquest pacte per l’excel•lència, i de fet hem parlat sobre el Pacte Nacional d’Educació que va impulsar Esquerra i també sobre el paper clau que Esquerra va jugar per impulsar una LOE que suposava enterrar definitivament la LOCE, alhora que hem recordat que no cal que hi sigui el PP, i menys si es amb comportaments demagògics com en els darrers tres anys amb l’assignatura d’educació per a la ciutadania, amb el batxillerat, o per no parlar dels atacs a la immersió lingüística i tota la demagògia sobre el català.

L’increment de la despesa en educació, ha de passar també per un increment en les beques, aquesta ha de passar pel traspàs definitiu del sistema de beques perquè es puguin gestionar des de Catalunya.

Deixa un comentari