Cal aturar la massacre a la franja de Gaza

Aquest dissabte vaig participar de la manifestació per aturar la massacre a la franja de Gaza. Una manifestació que va rebre el suport d’Esquerra. Més enllà d’algunes crides i gestos que es van fer durant la protesta, els quals no compartim, el nombre morts i ferits que continua augmentant dia rera dia a la Franja fa que no es pugui quedar ningú impertèrrit davant la situació d’emergència que es viu a Gaza.
Com a Esquerra hi vam participar amb una pancarta pròpia on es podia llegir, Per la Pau i la Llibertat a Palestina. La provocació de Hamas amb el llançament de coets ha rebut una resposta desproporcionada. Israel no pot al•legar que l’atac és en legítima defensa perquè aquesta exigeix de proporcionalitat, i en aquest cas, no ha existit la proporcionalitat. La situació actual reclama que la comunitat internacional prengui cartes en l’assumpte, perquè l’única sortida possible és dialogada i pacífica.
Com a Portaveu al Congrés, aquest mateix dilluns he presentat un seguit de preguntes al Govern Espanyol sobre la venda d’armes a l’Estat d’Israel, així com una Proposició No de Llei que reclama al Govern de l’Estat que deixi suspengui o denegui les sol•licituds d’armament a aquest país.
Cal buscar la pau, i s’ha de recolzar les entitats i institucions, tant d’Israel com de Palestina que apostin per una sortida dialogada i pacífica al conflicte. Però cal sobretot aturar la situació d’emergència humanitària que viu la Franja de Gaza i que pateix la seva població.

Deixa un comentari