Madrid, una magnífica oportunitat

Portem unes setmanes duríssimes i de jornades maratonianes. Perquè veieu que no farolejo mireu l’hora en què penjo aquesta blocada. No és que vulgui justificar-me, ni fer-me el ploramiques. Faig encantat aquesta feina de servir al país i la seva gent. Però si la coherència és una de les nostres grans virtuts l’altra és la sinceritat. I us sóc sincer: m’ha estat impossible mantenir actualitzat el bloc com deuria per aquest tram final de precampanya d’una hiperactivitat que em recorda aquells temps de la tramitació de l’Estatut.

En les darreres 48 hores he fet fins a dos viatges d’anada i tornada a Madrid. I en el contacte amb periodistes i representants de la societat civil de la villa te n’adones que vivim en dos móns diferents, en dos països. Fins i tot la galaxia informativa, l’oferta de mitjans de comunicació, és completament diferent. Tot el que els explicava als periodistes madrilenys dimarts en un esmorzar informatiu al Congrés els hi sonava a xinès. I a Catalunya són explicacions que hem fet desenes i desenes de vegades.

És per això que el tema de fer pedagogia a Espanya -que prediquen alguns- tampoc funcionarà, senzillament perquè som dues realitats completament diferents. Hem d’anar a Madrid a fer pedagogia cap a Catalunya. A adreçar-nos als molts catalans i catalanes que també s’informen a través de mitjans de comunicació estatals sobre què passa al món.

Tenir una tribuna a Madrid ens permet, entre moltes altres coses, precisament això: arribar a una bona part de catalans que mai o gairebé mai sentirien el discurs d’Esquerra perquè s’informen a través dels mitjans de comunicació espanyols.

I si algun dia volem saltar la paret no en tindrem prou amb una majoria justeta. Haurem de tenir una àmplia majoria social que aposti per la independència. Aquest també és un motiu prou important i estratègic. Hem de tenir veu pròpia a Madrid per defensar els interessos de la ciutadania catalana i també per explicar a tots els catalans què vol Esquerra per la Catalunya de demà. N’estic segur que a partir del 9-M seguirem amb veu pròpia i diferenciada, serem l’esquerra catalana útil a Madrid. Ja queda menys. Ajudeu-nos a fer-ho possible.

Deixa un comentari