Respecte per Catalunya: res d’inauguracions

Amb la que està caient -mai més ben dit- seria un insult per a la ciutadania de Catalunya que se celebrés un gran pessebre per inaugurar l’arribada del Tren d’Alta Velocitat a Barcelona. O a El Prat com sembla que es proposa com a solució interina.

Ahir ja us deia que el proper dimecres Esquerra reclamarà a Zapatero durant la seva compareixença al Congrés que es creï un fons de compensació dotat inicialment amb 250 milions per tal d’indemnitzar els afectats pel gran caos. Ciutadans, treballadors i empresaris. Tots hi hem perdut. I la segona cosa que li demanarem serà aquesta: res d’inauguracions. Seria de molt malt gust que amb tot el que està patint i pagant Catalunya per la mala gestió de les obres del TGV encara haguéssim d’assistir a un xou perquè Zapatero pogués tallar la cinta. Vull creure que el President espanyol serà sensat i acceptarà la nostra petició.

I sobre Magdalena Álvarez, la ministra que passarà a la història pel rècord de peticions de dimissió acumulades des de tots els àmbits i institucions, res més a dir. Dilluns acabarem de parlar amb els companys d’Iniciativa i també amb Convergència a veure com canalitzem una iniciativa parlamentària perquè el Ple del Parlament reclami el cessament de la titular espanyola de Foment com a responsable política del desastre.

Per cert que la solució intermitja d’inaugurar l’estació de El Prat del Llobregat si la de Sants no està llesta el desembre o el gener em sembla una tant inapropiada. Algú pensa que si enlloc de Barcelona estiguéssim parlant de Madrid s’acceptaria com a solució provisional inaugurar una estació a Getafe per fer veure que el TGV ja ha arribat a Madrid? El que deia al principi: espero que no sigui amb la intenció de fer-se fotos i tallar cintes. Ell mateix. Zapatero hauria de tenir ben present que la ciutadania catalana no té un pèl de tonta i que si hi ha una maniobra d’aprofitament electoral de l’arribada de l’Alta Velocitat ho pot pagar car a les urnes el proper mes de març. Que recordi que enganyant a la gent els seus predecessors se’n van anar de Moncloa per la porta del darrere.

Deixa un comentari