L’hora de parlar clar

Falten poques hores perquè el company Joan Tardà intervingui davant Zapatero en la compareixença que vam aconseguir forçar del President espanyol perquè aquest doni explicacions de la mala gestió del Ministeri de Foment que ens ha portat al caos actual.

Comentàvem avui per telèfon amb el Joan Tardà unes quantes coses. Entre elles que a Zapatero li reclamarem tres coses. La primera, responsabilitats polítiques. Si el mateix Zapatero reconeixia avui dimarts en un article a La Vanguardia que des del Govern espanyol s’han fet les coses malament, algú ha d’assumir responsabilitats. I en política assumir responsabilitats vol dir deixar el càrrec. La segona, la creació del fons de compensació i indemnització pels danys causats que comentàvem en una anterior blocada i que ja vam registrar com a esmena als Pressupostos de l’Estat el passat divendres. I tercer, el pla de xoc d’inversions per posar els serveis de Rodalies i Regional al dia. Tardà li recordarà que el mes de març una delegació del Grup parlamentari d’Esquerra va anar fins a la Moncloa a portar-li una carta en què es proposava un pla d’actuació detallada. Encara n’esperem resposta.

I, a més de la intervenció de demà, el que també hem constatat en la conversa és que a l’Executiu de Zapatero li surten les coses molt barates. M’explicaré. La setmana passada s’inicia una campanya en mitjans afins al PSOE atribuint tots els mals i la mala marxa de les obres del TGV a la companyia OHL que presideix l’exaspirant a la presidència del Madrid, Juan Miguel Villar Mir. Divendres es filtra des de l’oficina de comunicació de Moncloa que es rescindirà el contracte amb aquesta companyia. Dissabte la ministra Magdalena Álvarez diu que res de rescindir el contracte amb OHL. I diumenge Zapatero es passeja i es deixa fotografiar per Bellvitge amb Montilla i amb el mateix Villar Mir! Com diuen a Espanya, que baje dios y lo vea.

I un altre afer similar: finalment, per sort, s’ha desestimat la proposta de fer servir d’estació provisional del TGV a El Prat de Llobregat com l’estació de Barcelona per poder fer una inauguració-trampa que l’Alta Velocitat arriba a la capital de Catalunya. Veig que han fet cas a la nostra denúncia que fèiem dissabte en aquesta blocada.

Per cert, en tota aquesta crisi encara no hem vist ni sentit a Carmen Chacón. Bé, sí que la vam veure a la celebració del 25è aniversari de la victòria del PSOE el 1982 i altres però no ha dit res sobre el caos de Rodalies. Tota una ministra catalana i futura cap de llista del PSC-PSOE a les eleccions alguna cosa hauria d’opinar o aportar oi?

En fi, que demà serà un d’aquells dies d’alt voltatge al Congrés dels Diputats. Coincideix la sentència del judici dels atemptats de l’11-M, la votació de la insuficient i indigna Llei de la Memòria Històrica i el debat de Rodalies. Per als qui els interessi, hi haurà un munt de mitjans de comunicació que retransmetran en directe la compareixença de Zapatero i les rèpliques. Començarà a les quatre de la tarda. Us recomano la intervenció d’en Joan Tardà. Promet.

Deixa un comentari