El President Montilla ha de complir el que diu a La Vanguardia

M’agrada llegir les entrevistes de diumenge als diaris. I especialment quan comença el curs per veure què diu cadascú i quins compromisos s’adquireixen. La del President Montilla aquest diumenge a La Vanguardia em va sorprendre gratament pel seu titular: ‘la relación del PSC con Zapatero sólo seguirá siendo fluida si se cumple el Estatut’.

Ja era hora que el President de la Generalitat i Primer secretari dels socialistes catalans parlés clar respecte aquest afer. Vull creure’m que no es quedarà en això, en un titular de diumenge. Vull creure que, com diu ell, passarem de les paraules als fets.

I és que sembla mentida que haguem d’estar trencant-los la cara amb Madrid perquè compleixin la llei. Perquè l’Estatut és llei. Encara recordo com els diputats del PSOE el van votar afirmativament al Parlament espanyol.

Després d’aquesta declaració d’intencions, el que li demanem al President Montilla és que obri en conseqüència i posi els 21 diputats que el PSC té a Madrid al servei de la Generalitat i no pendents de salvar una votació al PSOE de Zapatero. Ho diem precisament per fer possible que els Pressupostos de l’Estat compleixin el que marca l’Estatut en quant a criteri inversor.

Montilla té temps fins a la propera ronda de contactes de Solbes amb grups catalans per decidir-se. La ronda començarà la setmana que ve. I el PSC sap que el que va dir el Conseller Castells és cert: que de moment falten 1200 milions d’euros als comptes de l’Estat perquè es compleixi allò que marca l’Estatut en quant a criteri inversor. Per a que ens fem una idea: desdoblar l’Eix Transversal costa uns 700 milions. L’any passat -primers comptes de l’Estat amb l’Estatut en vigor- ja vam deixar d’ingressar més de 1000 milions d’euros que ens pertocaven. Aquest any 1200. No podem seguir així. El país està col·lapsat pel que fa a les infraestructures. Aquest estiu n’hem estat testmonis. És per això que li reclamemt al President Montilla que sigui conseqüent amb les seves paraules a La Vanguardia.

Bona tornada de vancaces als qui us reincorporeu avui. Ens espera un curs polític apassionant. Compto amb vosaltres.

Deixa un comentari