El suport d’Esquerra en el debat de política general i als Pressupostos passa per l’estricte compliment de les inversions de l’Estat en matèria d’infraestructures

El suport d’Esquerra al Govern espanyol en el debat de política general i el suport als Pressupostos passa per un estricte compliment de l’Estat en les inversions en matèria d’infraestructures a Catalunya.

De les 12 resolucions que presenta el Grup d’Esquerra al Congrés la més important la que constitueix una autèntica clau de volta és la que marca el compliment rigorós de la disposició addicional tercera de l’Estatut en matèria d’inversions en infraestructures i pel que fa a la inversió del diferencial que no s’executa transferint aquest capital a la Generalitat.

Altres resolucions es centren en la publicació de les balances fiscals, els fons d’inversions, els fons addicionals necessaris per tirar endavant la Llei de dependència, la participació de la Generalitat en la gestió dels aeroports, la dotació de fons per complementar les pensions no contributives, la liquidació de l’INJUVE, el paquet de mesures mediambientals, el retorn dels papers de Salamanca i el tema de la llengua.

Aquestes propostes de resolució tenen data de caducitat en la seva aplicació ja que no ens refiem de promeses que no tenen un termini marcat, no volem més fum ni més demores.

Pel que fa al context de les futures eleccions generals, CiU ja exhibeix sense complexos l’equidistància entre el PSOE i el PP i Mas ha enterrat el compromís davant notari. CiU es planteja un possible Majestic II i deixa camp per córrer a Esquerra que demostra ser l’autèntica expressió útil del catalanisme a Madrid per plantar cara en un moment que els catalans no estan per donar xecs en blanc a una força política hostil amb Catalunya com és el PP fet que demostra el recurs contra l’Estatut plantejat al TC. De la mateixa manera, el PSC comença a ensenyar el seu discurs de campanya monotemàtic i avorrit on no es veuen noves idees i es recorre a l’antagonisme amb el PP. Els catalans volen alguna cosa més i tenen la percepció que el PSC està atrapat en l’immobilisme del PSOE quan des de la societat s’exigeix solució per a problemes com el de RENFE o la gestió de l’aeroport.

Deixa un comentari