Organitzada per l’Institut d’Estudis de l’Autogovern, el 23 de setembre del 2021 se celebrà la taula rodona: “El marc jurídic lingüístic educatiu. L’impacte de la recent legislació estatal i de les sentències dels tribunals.”

Hi van participar: Antoni Milian i Massana, catedràtic de Dret Administratiu de la Universitat Autònoma de Barcelona; Eva Pons Parera, professora titular de Dret Constitucional de la Universitat de Barcelona; Mercè Corretja Torrens, directora general de Drets i Assumptes Constitucionals del Gabinet Jurídic de la Generalitat de Catalunya; i Avel·lí Flors-Mas, sociolingüista, investigador del CUSCUB i professor associat de Lingüística de la Universitat de Barcelona.

A la seva presentació, vaig apuntar dues idees. La primera: “durant els últims quaranta anys hi ha hagut un gran avenç en la inversió lingüística catalana”. I la segona és que “la nova planta estatutària determina que hi ha més d’una llengua vehicular a Catalunya, en cap cas això vol dir delimitar-les”.

https://www.youtube.com/watch?v=FPomG9OctJg&ab_channel=Institutd%27Estudisdel%27Autogovern

Enllaç a la crònica de l’acte > https://presidencia.gencat.cat/ca/detalls/Article/20210923-tr

Deixa un comentari