Joan Ridao

La aplicación del artículo 155 de la Constitución a Cataluña. Un examen de su dudosa constitucionalidad

Revista Vasca de Administración Pública (mayo- agosto 2018)

El Pleno del Senado de 27 de octubre de 2017 aprobó las medidas requeridas por el Gobierno del Estado, al amparo del artículo 155 de la Constitución (CE), «necesarias para garantizar el cumplimiento de las obligaciones constitucionales y para la protección del interés general por parte de la Generalitat de Cataluña»; y la subsiguiente Resolución de 27 de octubre de 2017 de la presidencia del Senado hizo público dicho acuerdo (BOE n.º 260, de 27 de octubre de 2017). Se activaba así, por primera vez desde la aprobación de la Carta Magna, el extraordinario  mecanismo  constitucional de coerción estatal sobre las instituciones de una Comunidad Autónoma contemplado en el mencionado precepto. Enllaç a l’article sencer.

Últims llibres

Twitter / X

  • Com pot Catalunya rescatar el potencial dels seus drets històrics competencials?. El precedent del RDL 6/2023 pel que fa a l’organització territorial i el govern local de Catalunya. En el meu bloc l'article complet:
    https://acortar.link/sJEbga

    La meva Crònica legislativa del 2n semestre de 2024 a #RLDeapc, recull totes les disposicions, actes administratius i sentències que afecten el català i l'aranès durant un periode marcat pel canvi de Govern a Catalunya. Llegiu-lo a https://acortar.link/il6Fyw

    Davant l'auge d'un Estat híper legislador i la banalització del sistema de distribució competencial, són els drets històrics una via per protegir l'especificitat catalana? Exploro com poden servir per excepcionar normes estatals i reforçar l'autogovern.
    https://acortar.link/sJEbga

    Us deixo "Reconstruir l'asimetria: els Drets històrics com a via de modulació o excepció de les competències i normes de l'Estat a Catalunya" publicat en el #70 de la RCDP https://acortar.link/6lVwQP i al meu bloc https://acortar.link/sJEbga
    #DretPúblic #RCDPeapc #DretCatalà

    Veure més