Altura de mires

L’anunci de l’alto al foc permanent i verificable internacionalment d’ETA és una bona notícia, i cal més generositat i altura de mires per no desaprofitar una oportunitat històrica per acabar amb aquest fenomen de violència.

Tot i l’escepticisme que pot generar els intents fallit de treves anteriors, que no hi ha encara un abandonament total de les armes i que hauríem preferit una declaració sense condicions estem davant d’una oportunitat històrica que demana generositat i altura de mires i no actuar amb càlcul partidista ni amb un càlcul egoista. En aquest sentit, s’ha de reclamar al PP que no faci bandera només de la política antiterrorista per fer política i al PSOE que no actuïn atemorits pel què diran. Ara és el moment per propiciar un procés de nou diàleg i no donar una volta més al cargol de la llei de partits.

Deixa un comentari