29S: Una vaga justa i raonable

Dimecres s’ha convocat vaga general, i Esquerra li ha donat suport i participarà de les diferents manifestacions arreu dels Països Catalans. És una vaga justa i raonoalbe. És cert que la vaga no ens traurà de la crisi, però sí que pot revertir la situació. Felipe i Aznar sí que van rectificar, i és que fer política també és rectificar, per tant s’ha de buscar que també Zapatero ho faci, més enllà de la proposta de negociar després de la vaga llançada pel president del Govern espanyol.

Cal recordar que una cosa és fer les reformes que necessita el nostre model productiu i una altra és fer una recepta equivocada, fent recaure tot el pes de la reducció del dèficit en retallades socials, congelant pensions i fent una reforma laboral injusta. Perquè la reforma laboral trenca l’espinada de la negociació col•lectiva, donarà lloc a més atur i a més precarietat laboral, quan l’objectiu ha de ser crear riquesa i ocupació, mantenint l’estímul del sector productiu. El que cal és una reforma fiscal progressiva i equitativa.

Davant aquesta mala reacció del Govern davant la crisi s’ha d’animar a participar a la vaga del 29 de setembre, una vaga raonable i justa i que no està convocada contra els empresaris ni l’economia productiva, sinó contra el govern espanyol. Un govern que llisca pel pendent, amb polítiques neoliberals i conservadores, un model que no és que estigui en crisi, sinó que és la crisi mateixa. Un govern que en lloc de mantenir la protecció social, que era la única cosa intel•ligible que feia el govern de Zapatero fa un any malgrat l’immobilisme, les oscil•lacions i la política espasmòdica, retalla els drets socials, suprimeix els drets sociolaborals i que diu que acata directives europees quan en realitat sucumbeix a la pressió dels mercats internacionals, quan són aquests els que han provocat la crisi i ara volen que les conseqüències les paguin els de sempre.

I cal participar de les les mobilitzacions dels 29-S per defensar els nostres drets socials, però també els drets nacionals perquè el benestar de les pròximes generacions també depèn del futur del nostre autogovern.

Deixa un comentari