Un retirada ideològica

L’al•lèrgia manifesta que sent el president del Govern espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero, ha portat a aquest govern a retirar les tropes espanyoles de Kosova. Una sortida que s’hauria de rectificar, no només fent-se endarrera amb la retirada, si no reconeixent d’una vegada per totes l’estat sorgit de la voluntat del poble kosovar.

Aquest pas endarrera suposaria alinear-se amb Europa, la Europa culta, civilitzada, lliure, federal i democràtica enlloc de l’Europa més jacobina, més casposa i més autoritària. Perquè, a part del senyor Aznar, els països que segueixen sense reconèixer Kosova són Geòrgia, Moldavia, Rússia, Sèrbia, Veneçuela, Xipre i Romania, a part de l’estat espanyol.

No és seriós que Zapatero assumeixi la presidència de la Unió Europea el primer semestre de l’any 2010 estant en contra de la posició de França, Alemanya, Itàlia i el Regne Unit. Països que en el seu dia van mostrar-se d’acord amb la independència de Kosova. No només van estar-hi d’acord, van conduir i tutelar el procés democràtic.

Zapatero hauria de situar-se al costat d’aquesta Europa moderna i no apostar per prioritzar els seus acords econòmics i energètics amb Rússia, enlloc de respectar la voluntat expressada de manera democràtica a les urnes pel poble kosovar portat per la por a un efecte contagi que podria tenir a Euskadi i Catalunya l’ús del dret a decidir dels pobles.

Deixa un comentari