La Conferència Nacional 2007 comença a caminar

Avui s’ha enviat l’esborrany de la ponència per la Conferència Nacional 2007 a totes les seccions locals d’Esquerra sota el títol “Construïm una nació sobirana, cohesionada i moderna”. D’aquesta manera, tal com fixa el reglament, s’inicia formalment el debat i al setembre s’obrirà un període de temps per presentar esmenes al text.

La Conferència Nacional se celebra entre congressos nacionals i en aquesta ocasió seré l’encarregat de presentar-la. L’objectiu de la Conferència Nacional 2007 serà definir l’estratègia de l’esquerra nacional per superar l’actual via autonomista, situant de forma clara en l’eix de l’acció política el dret a decidir amb l’objectiu d’assolir la independència.

I és que l’horitzó de la independència demana avui algunes concrecions, després que s’ha demostrat inviable la possibilitat de d’avançar a través d’una etapa de relació federal amb Espanya. Per tant, la Conferència ha de servir per establir de la manera més precisa possible el full de ruta a seguir, tant a curt com a mig i llarg termini, per arribar a exercir democràticament el dret a decidir i assolir la independència. Aquest full de ruta es basa en dos objectius complementaris: la creació d’espais de sobirania i la construcció d’una majoria social per la independència.

L’estratègia que es debatrà a la Conferència Nacional del proper 20 d’octubre també planteja consolidar la cultura de govern d’Esquerra, reforçar el partit amb un canvi de cultura organitzativa i teixir complicitats en la societat civil catalana.

Deixa un comentari