INFRAESTRUCTURES PREPARADES PER LES VACANCES?

El debat de política general al Congrés va cloure un cicle i va servir per passar revista de tota la legislatura. Una legislatura en què Esquerra ha estat un factor de canvi i normalització política trencant el monopoli de la representació catalana a Madrid i sent una expressió útil del catalanisme d’esquerres. Estem satisfets de la nostra contribució a l’hora d’enterrar l’aznarisme i d’imprimir un gir social, democràtic i a favor dela transparència. Hem votat 86 de les 99 lleis aprovades, no deuen ser tan dolentes perquè CiU n’ha votat 78 i ICV 87. Ja es veure que el Sr Mas i el Sr Duran i el Sr ZP fa temps que estan a partir un pinyó molt abans dels afalacs i carantoines de la setmana passada.

Però som conscients que s’ha iniciat una nova etapa en què tots serem una mica més descreguts que abans però nosaltres jugarem si hi ha partit: si Catalunya avança, per exemple en infraestructures, trens , aeroports…

I parlanet de trens, i deixant de banda si l’anunci sobre el traspàs de RENFE va ser més o menys elegant o més o menys concret, o sobre qui és que ha estat tocat amb la gràcia divina amb l’anunci celestial-providencial del traspàs( un traspàs que no cau del cel i ve obligat per l’Estatut). Volem saber algun detall de l’estat de la negociació com a preparació per la reunió de comissió Bilateral Estat-Generalitat del dia 17 de juliol.

I respecte de l’aeroport, al marge del debat sobre el futur model de gestió, volem saber una cosa molt més immediata, que és que ha fet AENA per evitar els incidents i el caos com els de l’any passat en que milers de persones van veure truncades els seves vacances?

Un cop plantejades aquestes qüestions cal destacar les respostes del president Montilla que ha explicat que el 17 de juliol s’obrirà la ponència encarregada del traspàs de rodalies, i que ningú dubti que arribarà a bon port, que garantirà les inversions que necessita la xarxa ferroviària i que la titularitat de les serveis serà de la Generalitat en un termini breu de temps, el que ens permetrà millorar els serveis ferroviaris que ja han patit prou la deixadessa del passat. Per altra banda i també el dia 17 començarà la negociació per desclassificar els aeroports de Girona, Sabadell i Reus i s’està treblalant en l’horitzó d’aquesta legislatura per poder constituir un consorci per ala gestió de l’aeroport del Prat. O pel que fa ales precaucions de cara a l’estiu , el president de la Generalitat ha destacat que s’estarà al cas d’exigir a AENA i a l’aeroport totes les mesures necessàries per garantir un servei de qualitat i una bona atenció als ciutadans.

Deixa un comentari