Mes de gener del 2007

Emplacem el Govern a estudiar la interposició d’un recurs d’inconstitucionalitat

La decisió del Govern central de desestimar el requeriment d’incompetència plantejat pel govern de la Generalitat en relació a determinats preceptes del decret d’ensenyaments mínims d’educació primària suposa un rebuig frontal i inacceptable al plantejament de la Generalitat i no deixa més alternativa que la interposició d’un recurs d’inconstitucionalitat.

Aprendre la lliçó; es compleix un any de la reunió entre Mas i Zapatero que va trencar la unitat de l’Estatut

Es compleix un any de l’acord Mas-Zapatero que va donar lloc a l’actual Estatut, amb una considerable rebaixa en aspectes com el finançament, la definició de la identitat comunitària de Catalunya i les competències. Aquell va ser un acord resultat de la suma de càlculs i interessos partidistes per part del PSOE i de CiU, que van acabar amb les possibilitats d’un text més ambiciós com el que havia aprovar el Parlament. Tanmateix, la principal lliçó a extreure d’aquell episodi és que el catalanisme, una vegada més, va trencar la seva unitat d’acció, i amb el seu antagonisme no fou capaç de mantenir la cohesió al voltant d’un objectiu nacional àmpliament compartit.

És l’hora del patriotisme social

Es l’hora del patriotisme social expressat en termes de desig d’un país basat no només en la llengua i en la cultura, sinó també en el benestar col•lectiu i, per tant, com un element d’enfortiment de la cohesió i de la unitat civil.

Deixa un comentari